Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nattens hetta

 

 

I nattens hetta

darrande, smekande

varje fiber i kroppen

svettas ut av kroppens transportörer.

 

Det är ingen tyst natt

ljudlösa stunder 

existerar inte i djungelnatten.

 

Inte visste de då

att detta skulle bli 

deras sista upptäcktsfärd.

 

Så passerade många år

över djungeln

medan tiden stod stilla.

 

En dag var framtiden bara där

något väckte nyfikenheten 

hos nutidens exploatörer.

 

En kapitalismens väckelse

som inte lät forntidens existens stå ivägen

men djungelnatten är lika darrande het

nu som då.

 

Ännu finns ingen bot mot malaria

dåtidens gissel är samma i nutiden.

 

Döden är livets motståndare 

ännu är inte medicinens historia slut.

Nattens hetta är lika svettigt

klibbande fast över hudens porer.

 

Bara industrialismens framsteg

är hotet mot djungelns existens.

Jordens lunga skördas

för profit till feta riskkapitalister.




Fri vers (Modernistisk dikt) av M M Mannheim VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-18 00:42



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet.
2014-03-18

    ej medlem längre
Ja leve djungeln å dess boende!
2014-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra text.
Pengar och makt blir jordens fördärv.
2014-03-18

  Alva Johnsson VIP

Jordens lunga skördas. Fint skaldat
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP