Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, nu är dom tillbaka i rabatten igen, krokusarna


Aprilväder i mars

 

en söndag

där vädret utvecklades

till rena aprilvädret

trots att det ännu

är mars

 

solen lyste från en blå himmel

det var några grader varmt

jag klädde på mig

för en promenad

 

innan jag var färdig

för att gå ut

hörde jag där jag stod

i hallen

hur det smattrade

på fönstret

 

undrade om det regnade

så häftigt

nyfiken gick jag tittade ut

genom fönstret

jag såg hur stora

hagelkorn

hoppade på marken

slog mot fönsterrutan

så hårt

att jag trodde

den skulle gå sönder

 

det upphörde efter en stund

som kändes lång för mig

det började blåsa

vinden var kraftig

min promenad

blev om intet

regnet kom

det blev pölar på vägen

 

jag kände inte för att gå ut

tänkte att det kommer nya

dagar

nya möjligheter

för en promenad

 

jag mår inte bra när det blåser

så att stanna inne

var inget svårt beslut

 

i dag skiner solen

ingen blåst

himlen är nästan

molnfri

 

så idag blir det en promenad

till församlingshemmet

för gemenskap

med handarbete

för den som vill det

en fikastund

tillsammans är alltid

lika trevligt

 

 

anits 24 mars 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-24 11:04



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig text
2014-03-28

  ResenärGenomLivet VIP
Vissa dagar vill man liksom hoppa över, men det är bara att ta sej igenom dem...det blir bättre...
2014-03-25

  Lars Hedlin
Tack för denna kanske blir det sommar väder i April då? Kram
2014-03-25

    Birgersdotter VIP
Fin berättelse
2014-03-24

  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2014-03-24

  Larz Gustafsson VIP
Man frestas att redan NU sjunga en sång för april.
2014-03-24

    ej medlem längre
Javisst! Mysigt värre!
2014-03-24

  aol
var på frälsis idag där var Gert Nilsson en fantastisk karismatisk pensionerad präst 78 år gammal, han berättade historien om Leonora Christina en dansk adelsdam som levde 1621-1698,
hon var sa han sin tids lite Nelson Mandela,
2014-03-24

    Monica Kvist VIP
April har tydligen bråttom att etablera sig i år! Du skriver lika trevligt som alltid.
2014-03-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP