Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De sista raderna är lite från sura18 grottan på svenska


Det nordiska ljuset

Visst

jag kan leta efter det rätta ordet

I timmar

kanske dagar

som beskriver det nordiska ljusets

skönhet


men jag har helt enkelt

inte tålamodet

som krävs

och det finns redan de

som gjort det mycket bättre

än jag någonsin

skulle kunna


så läs de böckerna

eller

gå ut och se själv


om du sedan

efter att begrundat saken

kommer fram till

att solen måste ha rest helt planlöst

I miljoner år

genom ett universum

som inte fanns

utan egentligen

bara var ett svart hål

ett ingenting


för att sedan

lika slumpmässigt

som den rätta raden på v 75

långt senare låta sig gå ner

över en sjö I småland


där du

som av en ren tillfällighet

I mitten av augusti

sitter och njuter av den


så är det inte mycket

jag kan göra åt det

mer än att uppmana dig


innan du skyndar iväg

till nästa viktiga möte

I detta livet


att räkna en liten liten stund

på sannolikheten


och hur det nordiska ljuset

I så fall

skapats av slumpen

utan något som helst

syfte

eller plan

mer än möjligtvis

att du ska kunna sitta vid en sjö

I augusti

och njuta av det


Men

det jag egentligen

ville komma fram till

är

att det som intresserar mig mest

är hemligheterna


de som vilar

längst ner på botten av sjön


Det som inte får utalas

men som om någon

vågade ta upp ämnet

vid köksbordet

skulle kunna leda

till en människas

befrielse

från smärta


Eller

hur fort

jag kan köra

In I nästa kurva

innan däcken

tappar greppen



Djävulens nästa drag

intresserar mig också mycket


och I det fallet

handlar det inte om ljus

utan om mörker



det är detta

jag försöker lägga

min tid på



för jag tänker

att om jag

ska vinna nästa drag

så är tålamod bättre

än ilska och hat


jag letar efter honom

oavsett

var

han för tillfället

befinner sig


så någon annan

får leta efter ordet

som bäst beskriver

det nordiska ljuset


eller

för all del diskutera

hurvida

de var tre

och den fjärde en hund


eller

kanske

var de fem

och den sjätte var hunden




















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-28 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP