Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
THE RAT RACE


Skin

Kunde hon inte fått landa en sekund ? Varför lät ni henne bara cirkulera helt planlöst runt ovanför ? Beror det på att ni helst velat att hon tagit sikte ut i den ödsliga rymden i stället ?

Istället lät ni henne tömmas på all sin energi och falla
ingen lyssnar alla nickar medkännande

I vattnen simmar människor för sina liv mot land, mot ett land som stängt sina gränser. De viftar och slänger med sina armar som för att signalera fmen förgäves. Fyrarna har slocknat och våra hjärtan tappat all mänsklighet.

Militärbåtar i mörkret glider tysta med spotlights och söker efter kroppar.
Tidningarna skriver om fasansfulla tragedier runtom
Döden kan ligga ensam i höghus och ruttna utan att någon bryr sej tills stanken når dom i trappuppgången.

Kunde hon inte fått landa ? Mittuppslag med Antifascistisk front på ena sidan och Nazisterna på den andra och i mitten står regeringen och ler rakt in i kameran.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-29 11:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg