Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensam svan flyger in över sundet

 

Måsarna har redan vaknat och

sitter för en sekund blickstilla

där på monumentet

 

himlen välver sitt blå och vattnet

jag vill inte skriva ordet

men ögonen smalnar

 

lastkranens gripklo avtecknar sig

som ett hot över timret

timret från de mörka skogarnas landskap

 

människor och hundar rundar kajkanten

många är dom

och många är dom

 

kostymerna som hastar

mellan parkeringsautomaten

och salen av tegel

 

jag koncentrerar mig på ogräset

som växer där mellan kullerstenarna

och bron till andra sidan

 

©2014




Fri vers av Lilla My* VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2014-03-29 13:09



Bookmark and Share


  Lily Lisbon
åh kära vän. så vackert du skriver!
2015-06-14

  Bjarne Nordbö
Vilken bild jag får. Ser mig själv lutad mot en husvägg. Se allt det du ser. Och dig, sittande där. Med ditt ogräs. Snyggt minst sagt.
2014-06-17

    Anna Sefyrin Höijer
Fina formuleringar och mycket bra beskrivningar, kan verkligen se det hela framför mig... Gillar!
2014-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Lilla My*
Lilla My* VIP