Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att mista sitt förstånd

Men herregud

det var 2000 år sedan

och människor bodde I grottor


detta är ju en annan tid

vad fan har det som händer idag

med saken att göra


Det beror ju på

om man tror på Gud

eller inte


och du kan inte förneka

att det går en röd tråd

genom alltihop


till exempel

är ju döden

döden


och det som lever

lever


fan ska du nu börja tjata

om Gud igen


Men det är ju den enda

som jag när människorna

svikit mig

har kvar

att lita på

och du kan gå om du vill

ingen tvingar dig att lyssna


jag stannar

en liten stund

men fatta dig kort


det ska jag

för egentligen

förstår jag inte mycket

själv


men jag tror

att det handlar om

tålamod


och att sanningen går långsamt

men lögnen fort


Och?


nja mycket mer än så

vet jag ingenting om


kanske

handlar det också

om något som Einstein

sa om stenar och påkar

när han fick en fråga


möjligen

också

något som Profeten sa

om kunskap

och kina


Var det allt?


Ja


du ville ju

att jag skulle fatta mig kort


jo tack

du är dig lik

aldrig några klara svar

alltid

dessa gåtor


nu går jag

innan du börjar blanda in

nalle puh

och åsnan ior

också

fattas bara det


ibland undrar jag

om du ändå inte

skulle gå till en doktor

som undersöker

hur det står till med ditt

förstånd














Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-30 08:14



Bookmark and Share


  Nolltillhundra
Gillar Nalle Puh och Ior! Fick mig att le. Ganska mycket ;P
2014-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP