Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuslig

I mörkret hon slår upp sin blick.
Kalla kårar rusar längst hennes rygg.
Hon ser sig om, hennes rörelse kvick.
Inga skuggor, inga monster, ingen fara, hon är trygg.

Sedan hör hon ett kvävt ljud, och greppar hårt sin natta-skrud.

"Är det någon där?" hon undrar i denna mörka natt.
En vilse fågel, en ilsken vind, eller grannens katt?

Hon frågar ut "Är ni fiende eller vän? Det är väldigt sent nu, kom imorgon igen."

Hon ser ut i mörkret, lyssnar, och står kvar.
Men till hennes fråga, endast tystnad som svar.




Fri vers av Vitalis
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-30 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vitalis
Vitalis