Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnlanterna



älskade


du bär en korpvinge
i andanom



mullvaden
betade i nattjorden

ugglan tände
en stjärnlanterna

i ett av träden


med den ena handen
lyfte trädet mig in


mullvaden
sträckte mig pergamentsrullen

vilken medsols
rullades ut

ett

ord

syntes


ser du ordet
så frågade mullvaden


ordet
det är

ä
n
n
u



han lyfte glaset
ur ramen


steg in
genom natten


rörde vid mitt hjärta



han lämnade
en rörelse

vid
min sida



han vakade med min sömn

i sina händer



mitt hjärta målade
hans närvaro



kornet
i min hand


släppte pärlugglan


kommet långväga


gror i vindarnas ögonstyrkta


säregen andas
stjälkens
gryning


tranvingar smeker
skymningsspann


däri
scarabe
reser pyramiden


scarabe i det gyllene skalet



andas
viridiansdjup
in i brons


vindsvepare rör vid varpans kors
trådarna knarrar


sju dragare
skapar nio omslag


håller i skaft

kvastarna viner
solvöga ler



älskade


du bär en korpvinge i andanom

du kysser min nacke ren


varje kota är en ton
floden av sorg


rinner ur mina skuldror

må det ske




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 139 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-04-01 21:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mystiken talar i denna innehållsrika text. Tycker om ordet andanom...en inre syn. jaa din text speglar verkligen en inre syn.
2014-04-05

  Lars Hedlin
Ut i kosmos låt äventyret ta sin början!
2014-04-02

    ej medlem längre
Fantastiskt bra Lena!
2014-04-02

  poetryGirl
mystisk och vacker
2014-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser