Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pyongyang







Runt henne lyser gatljusen. Saligt dränkt runtom fasaderna. Säkert tusentals nedmonterade räcken åt alla de broar och trappsteg. Silhuetterna är verkligen kusliga hur de reser de två tornen ut över vattnet, För de formar verkligen ett kors när de faller från vardera sida om kanalen. Denna skugga. Här är livet på jorden i en tidlös punkt som frusit fast i sitt sitament. Människor vaggar fram i tystnad. Nu sover de alla, inte en själ. Hon hör vinden och hur fåglarnas skrud prasslar svagt ovanför dungen i sina trädkronors rum. Hon är bedårande vacker. Hur många vet att detta vidriga land lider av en ond regim hur många som stirrar på denna tavla kan ana detta avskyvärda brott som pågår på människorna här.....




Prosa av Lars Gullberg
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-04 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg