Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Incheckning

som en skock får
vallas vi mellan repen
in mot kontrollen

hon går före mig i kön
hennes rastaflätor är så vackra
2 döttrar går tätt in till

blicken frånvarande
två män pratar med henne ibland
den ena rätt rastlös

framme i kön
viker den ene mannen upp sin jacka
visar sin polislegitimation
den andre säger till kvinnan
"boardingpassen"

en man skyndar fram
tar boardingpassen
visar dem före i kön

viskar sen något
till kvinnan i incheckningsdisken
hon tittar förskräckt upp

jag räcker fram mitt boardingpass
som hon paralyserat
låter falla till golvet

jag böjer mig ner
plockar upp det
räcker fram det igen

följer så efter kvinnan med rastaflätorna
till säkerhetskontrollen

en man före bär henne påsar
en man går efter
ser sig omkring

och sen jag

vi går in

flickorna tätt in till sin mamma

bilden släpper inte min näthinna

ser hennes uppgivenhet
hon bär bara en shoppingbag
i sin högra hand

 

© Eva Langrath april 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 780 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-04-04 20:18



Bookmark and Share


    J. Herward
Och tänka att allt detta är inlärda beteenden, vi var aldrig skapta så, från början. Tänker på min egen mamma och får starka känslor av din text, Eva, det är gripande.
2014-04-26

  ULJO
Så berörande
2014-04-07

  thyra
Skrämmande och sorglig berättelse i diktform. Stark känsla förmedlad. Fint!
2014-04-05

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2014-04-05

    ej medlem längre
dikten går i samma känsla, samma spår, som dikten du skrev innan, tycker jag, full av tårfyllda känslor
2014-04-05

  Bibbi VIP
Smärtsam läsning.
2014-04-04

  Fredrik P. VIP

Den tragiska situationen blir extra
upprörande eftersom de civilklädda
utvisningspoliserna håller masken.
2014-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP