Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rotro






de sträcker


viljan


hör rötternas

ro



sakta

skimras mina ögon
in i grönmoln



träden andas
befrielse ur slutna

skal




hon strör i nätternas
vandringar


silver
in över


drömandningen




vad är denna flod
en brusandekälla släppt ur ditt bröst




tystnaden
omfamnar kvinnans
händer


hon manar dem
in i stallet


betesmarkerna är vissnade
havets vågor
återdragna



kvinnans händer

vaggar

tystnaden




det är ditt liv
vad hindrar ditt liv
tankarna du hör runt dig
eller dina tankar om tankarna




fjäril
i trädets vinge

bar du en gång min kärlek


lade du den i vinden



störtade du
till marken
slagen av


bistra ok

lagda över dina axlar




vad bär tonen
in över bergens kammar
gräsvingar in i sträckta händer




hennes fönster
står på glänt

i natten fläktar
tyllgardinen


han stiger in

beskådar
hennes sömn


tänder den slocknade
lågans
hopp


skogsvandraren

talar hennes hjärtord



leende vaknar hon
i det tyllgardinen

rör vid hennes ögon




vad är dessa stigar
de du lämnade osedda med dina rädsloskor
eller de du beträdde med pärlande tofflor




sommarfjärilen nalkas
i skogsängshav


vingarna fläktar in solfjädrar


fjädersolar
i den väckta huden




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 242 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-04-15 20:57



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Hoppfullt och otroligt vackert skrivet men sköna metaforer om att komma över rädslan och våga tro sin sanna mening!!
2014-04-21

  Ildikó Asztalos Morell
"kvinnans händer

vaggar

tystnaden"
Fin bild!
2014-04-21

    Om
Wov!
2014-04-17

    Mia Sedvall
Tycker om dessa ord...
2014-04-16

  Lars Hedlin
En underbar ton av värme i denna!
2014-04-16

  novemberly
mycket, mycket vacker :)
2014-04-16

  Ex¤animo
Fångas åter av livsord... som själsligt liniment, befriande...
2014-04-15

  M M Mannheim VIP
"träden andas
befrielse ur slutna
skal"

Underbart!

Frihet kan inte beskrivas på ett bättre sätt.
2014-04-15

  Ninananonia VIP
Du skriver så vackert.. :)
2014-04-15

    ej medlem längre
Underbar att läsa.
2014-04-15

    ej medlem längre
Tack kära Lena, alltid lika givande:)
2014-04-15

    ej medlem längre
Mycket fin och jämn i rytmen,ja du är otrolig!!!!
2014-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser