Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stråstyrka






summan
av
mina åldrar är ett



lev tonerna
vilka är

inplanterade i din hud
i ditt allt


se jorden
moder jord


och se därigenom dig själv

så tonar hon
moder jord
så andas hon
moder jord

så tonar du så andas du



den tråd vilken förenar bokens blad
är bindande
samtidigt förlösande enhet
pärmarna är din gärning



boken med de fyra vägarnas
stjärnor

samlar
följena

stammar är pelare
i tempelbädden

vari vitsippor landar
tonerna stiger

i det hon lyfter händerna



vägarna når
strändernas längtan




de sade
släpp din packning här

här vid dessa markers inlopp


tillåt
packningen
vaka vid denna eld
vi tänder för dig


när du nu instiger
i dessa
härvors
garn


det finns en väg
att reda ut

så sade de
i det jag kände

det mörka vattnet
sluta om

mina fotblads röster



han
släppte aldrig
vakarelden i sina ögon

var gång
glöden
sinade


lyfte han synen
rörde vid hennes andning


han viskade

älskade

vi skall mötas
däri floden blir ett



vid den vita stammen
vars rötter bär den klara sjön
vars krona bär
de städseröda bladen


han såg henne vackla

såg henne snubbla

lyfte henne



hans ansikte såg hon ej
hans närvaro

tackade hon vinden för


nycklar
klingar i skogens lä

orchideer i
mossans händer

bär natt
bär dag
i hjärtats skål


vari ringarna sprids i vinden

låser upp reglarnas
snaror


vinden
viskar

en gång
var du en droppe

i

detta hav

i havet


svävade du
följsamt

jag viskade
till
blivelse




du steg upp
bar

alla dina tillblivelsetankar
tätt intill ditt hjärta

ur detta hav


så sprids lotusens ringar
droppen
faller in i havet
ringarna vilka tonar ut
tonar in


vad kastar du
åter

in i havet

i din gärning

vilka tankar kastar du


havet viskar dig
åter

blivelse till


hon lade
den vita i stråets styrka

jag steg in i tomheten
för att se alla upprepningar upphöra


såg kvinnan vilken
repade krusbär

såg dessa skimrandebär

hur bären
flöt ur hennes händer


andades in doften av
sylten vilken

sjöd i järngrytan


den tomheten drömmer jag


och regnet som faller
är himlarnas tårar


när drömmen upplever
min längtan


utan att kunna nå mig




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-04-16 21:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I sammet känsla målar du med universums vackra parlett!
2014-04-17

    Birgersdotter VIP
Bara så fint...
2014-04-17

    Mia Sedvall
Så målande vackert..
2014-04-17

    ej medlem längre
Gillar "Och regnet som faller är himlarnas tårar",du är fenomenal Lena.
2014-04-16

  Yrre VIP
Så Underbar!! <3
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser