Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natten inför skärtorsdagen är lömsk och farlig enligt gammal tradition från mellansvenska skogstrakter. Igår, dymmelonsdagen 2014, nynnade jag följande text på en mollmelodi och det hjälpte faktiskt. Mycket användbar, funkar i alla lägen.


Besvärjelse på dymmelonsdagen

Eld och blod, nordanblåst och hanegäll,
näckeskägg, baggepiss och gråbensfäll,
läderlappar och dymmelonsdagskväll,
bålbrand och kors i spiltan.




Bunden vers (Annat versmått) av Cicero
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-17 14:48



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Så skön och mustig! Njutning att läsa. Ska göra det högt vid nästa Dymmel.
2014-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero