Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här, en pastisch på en schlager från trettiotalet, som jag tror hette ”Det var i violernas tid”. Travesterande Fridolf Rudin, säger jag med anledning av rimmen nedan: ”Egentligen heter det kavaljér men jag säger kaváljer för då rimmar det på konvaljer."


I konvaljernas tid

Det var i konvaljernas tid
när vi dansade foxtrot i Parken.
Av mångfald var framtiden vid
liksom blommor att plockas på marken.
Till ett solo utav Gunnar Svensson,
jag tryckte min kind emot en sån,
en sån ljuv liten söt, fröken Ohlsson.
Och det var i konvaljernas tid.

Doft av din parfym,
på min danskostym
när vi vandrade hem under månen.
Efter lite krångel
blev det lite hångel
till Miles Davis uppå grammofonen.

Det var i rekordårens tid,
då när Sverige var Strängs och Erlanders.
Av mångfald var framtiden vid,
för det kunde ju ej gå åt fanders.
Det fanns jobb, det var fart i butiken,
vi struntade i politiken,
men vi lyssnade på jazzmusiken.
Och det var i rekordårens tid.

Både jag och du,
vi är gamla nu
men jag är ju ännu din kaváljer
och du är så fin
god som en pralin
och du doftar som liljekonvaljer.

Det var i konvaljernas tid
när vi dansade foxtrot i Parken.
Av mångfald var framtiden vid
liksom blommor att plockas på marken.
Till ett solo utav Gunnar Svensson,
jag tryckte min kind emot en sån,
en sån ljuv liten söt, fröken Ohlsson.
Och det var i konvaljernas tid.




Bunden vers av Cicero
Läst 367 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-23 14:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så underbar att läsa. En kärleksförklaring till något fint och beständigt

2014-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt att läsa...fint...
2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero