Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segling vid fjorton




Segla över till gotland, liggandes i kojjen

på väggen i en karusell som aldrig slutade

slutade visst, kvällen var mörk, tyst och stilla

där vid gästhamnen när vi äntligen kom fram


vinden blåste friskt på gotska sandön, sanden knarrade

under fötterna


Visby, fjortis, sneglade på tjejerna tjus

avundsjuk på grabbarna grus

hade glömt min skateboard i bakluckan på bilen

klantskalle, uppfylldes min skalle av andra ting

medeltidsvecka, dans och Volgemuts musik

Äpple på pinn, bet av mig tänderna

klättrade på raukar som spindelmannen

rädsla existerade inte som nu

utan då, när hela världen var det jag såg och hörde

var en annan Jord, springa i skog, vid spökherrgård

klättra över stängsel med kusinen, kusligt kul

levde i sagan, hade näsan i fantasyböckerna

på dagarna, sista dagarna, Eddings,

vaselinlins iland ett tag

tills synen kom tillbaks, hemfärd

skönt, men med blodad tand för att nångång

komma tillbaks.




Fri vers av Words
Läst 677 gånger
Publicerad 2004-08-25 12:59



Bookmark and Share


  Jenny*
En av mina högsta drömmar är att ha en båt, någongång, någonstans. Men att åka båt är bland det läskigaste jag kan tänka mig. Att sakta glida ifrån min fasta punkt, och lämna mig åt havet.
2004-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Words