Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkus

Han har

"satt sig upp mot härskaren"

vad

är det för

hitte på lagar

försöker

de göra min religion

till någon slags

cirkus


där härskaren

uppträder

som clown

och säger sig

vara guds företrädare


Han tvingar

sitt folk att skratta

men ser inte

att deras hjärtan gråter


mot inträde

får de titta på

medan han

dömer människor

till än det ena

än det andra


försöker

han med piskan

I hand

tämja

Guds lejon


kan han

bedöma

nasruddins förstånd

klädd i dessa kläder


och förvänta sig

att människor

ska tro

att det är han

som är klok

och nasruddin dum










Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2014-04-18 02:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds visdom är en dårskap för oomvända människor som du.
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP