Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obrutet brutet


som lät vi stegen gå på horisontens kant
på den linje där alla tecken samlas och allting upplöses
som om det fyrkantiga nu en gång var runt
och det runda fyrkantigt
som lät vi lägga gråsten vid gråsten
i tydliga mönster av sällan skådad galenskap
som för att göra livet mer uthärdligt
eller i det minsta mönstergrått
som lät vi öppna revorna i sin trasiga storslagenhet
för att se strömmen av elefanter och andra oknytt
vandra över tankarna
som lyssnande vi till ljuden av de resande
och den obrutna öppningens klagan 




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-18 21:04



Bookmark and Share


  Silverstripe
Visst sveper texten med läsaren! Och jag tänker att den som bröt horisontens rand när jorden inte hunnit bli rund, vandrade över kanten i galenskap eller i fyrkantig visshet om att strömmar bryter nya öppningar? Och att sten på sten bygger murar för att göra det utanför mer uthärdligt? :)
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP