Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitel 1 på Hallå det är trubbel i stugan

Kapitel 1

Tobias Ida Gabriel och Johanna skulle tälta ute vid Råbackasjön den natten. De hade fått låna Papegojmannens gröna och röda campingtält. Ida och Tobias var hemma hos Idas ninjamormor Hejje och väntade på Gabriel och Johanna som var lite sena eftersom de glömde att packa så de lekte istället. Gabriels telefon ringde just då Batman och jultomten åkte på semester för att sola sig.
- Hallå vem är det? frågade Gabriel.
- Tobias! När kommer ni? Har ni fått punka på cyklarna eller? frågade Tobias.
-Nu kommer vi på direkten! svarade Gabriel fort.
Johanna och Gabriel sprang snabbt ut på gården och hoppade upp på sina cyklar.
Det tog inte lång tid innan de var framme. Ute på trappan stod Ida och Tobias med deras väskor fullt packade.
- Hej vad lång tid det tog för er att cykla hit. sa Ida .
- Vi lekte och glömde helt bort tiden... sa Johanna till svars.
- Det är väl bara som vanligt då! sa Tobias med en suck.
- Ånej vi ska väl inte cykla ända ner till Råbacka!!? sa Gabriel surt
(Det var nämligen 2 mil dit ifall du undrar)
-Naj vi får skjuts av Hejje! sa Ida glatt.
Just då kom ninjamormor Hejje. Hon sparkade upp dörren och gjorde ett jättehopp ut i luften. Hon landade med en duns rätt ner i leran på marken.
- Vad i hela friden har jag gjort för att förtjäna det här!? skrek Hejje och borstade av sig .
-Jag vet inte, men jag tycker du är för gammal för karate! sa Gabriel roat.
Hejje gick in i garaget och hämtade hennes gula raggarbil. Alla hoppade in i bilen.
- Men det finns ju inga bälten! skrek Tobias plötsligt till.
- Slappna av det är en raggarbil Tobbe! sa Ida .

Det gick ganska bra om man inte räknar de gånger Hejje körde av vägen och började skrika svärord till förarna framför att gasa mer.
Men till slut var de framme!!!!!




Prosa (Roman) av Gringogurkan
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-22 22:03



Bookmark and Share


  Kerstin VIP
Duktig att skriva är du och jag följer intresserat med.
2014-10-28

  Vanja-Kristina Morgell
Fartfylld början!
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Gringogurkan
Gringogurkan