Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN HÅRDA VÄGEN



Längst ner i lådan ligger den
min barndoms gaffel

Taggarna är långa och vassa
skaftet av svart trä med gula nitar

När jag satte armbågarna på bordet
blev jag stucken

Oftast blev det bara små gropar
ibland gick det hål

Mitt bordsskick är alldeles utmärkt!




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-04-23 09:01



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
känner med denna lilla, ty hon hade nog lärt sig med kärleksfulla ord!


2014-04-28

    hippsomhapp Hepp
Väldigt bra skrivet. Bokmärker.
2014-04-28

  Alicia Stenfors
Fin barndomsminne!
2014-04-24

  Anya VIP
En fin berättarton med bra gestaltningar. Vändningen på slutet lyfter.
2014-04-24

  LindaBirgitta
Ja, allt var inte bättre förr...
En text som berör.
2014-04-23

  louisegirl
Fint förmedlat!
2014-04-23

  ResenärGenomLivet VIP
Sånt får man inte göra nu för tiden, men så har barnen inget vidare bordsskick heller...fin beskrivning...
2014-04-23

  Maj-Lis VIP
Lär de gör man hela livet
Även jag minns en sådan gaffel
2014-04-23

  Lars Hedlin
Bra framfört med känsla!
2014-04-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att lära för livet
blir oss givet
när vi tar klivet
så väl beskrivet!
2014-04-23

  Ida-Marianne
Bra text!
Sparade ting från barndomen fungerar som minnesbank. Saker som man glömt bort dyker upp igen när man studerar de gamla sakerna. Och tänk så underligt! Jag har en sparad mugg som faktiskt får mig att tro att jag känner lukten av mjölkchoklad. Pelle på Planetfärd dyker också upp i minnet eftersom vi barn samlades runt köksbordet och fick mjölkchoklad när radion sände Pelle på planetfärd. Då var Pelle på Planetfärd en höjdpunkt för barn. Lustiga ting kan väckas av gamla saker...
2014-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det var verkligen den hårda vägen! Som livet självt.
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP