Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grön kjol

middag hos väninnan: födelsedag
klungor av kvinnor i köket
tyskt vin och cashewnötter
riset sjuder på spisen

du sitter mot hörnet av bordet -
tallrikar bortdukade -
orden en kompakt väv
kan inte urskilja stämmor

andra glaset vin vid din armbåge
lutar dig fram för att höra
långsamt välter glaset mot bordskivan
din kjol, den nya
som du var så glad i

du tar en taxi hem vid tio
fläckarna går inte bort




Fri vers (Fri form) av Cathrin M
Läst 367 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-04-28 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig vardagsångest! :)
2014-05-10

  Lehva VIP
Vardagsgädje...och ensamhet... Så tolkar jag din fina dikt:-)
2014-05-09

  Alicia Stenfors
Levande!
2014-04-30

  Nina.K
Bra skrivet!!! Gillar!
2014-04-28

  Peter Olausson VIP
missöden ger ofta både poesi och berättelser - som för dig nu
2014-04-28

  Angel of love
Man lever sig in i eran kväll.

2014-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Cathrin M
Cathrin M