Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekelöfs översättning av Thinsz Geza inspirerade till denna. https://www.babelmatrix.org/works/sv/Ekel%C3%B6f%2C_Gunnar-1907/Ge_mig_gift_att_d%C3%B6_eller_dr%C3%B6mmar_att_leva%E2%80%A6/hu/49330-Meghalnom_m%C3%A9rget_adj...


Drömmar att leva

"Ge mig gift att dö eller drömmar att leva"
Jag väljer drömmarna varje gång
Drömmarna håller mig på benen
Något att sträva mot

Jag går till och från busshållplatsen
Hemköp och bokhandeln
Kyrkan ett par gånger i veckan
Min värld

Jag har tjugo biblioteksböcker hemma
Högar med olästa
Någon gång ska jag öppna dem
När stjärnorna står rätt

Jag skriver så mycket jag klarar
När jag kan fixera min blick
Men i valet mellan giftet och drömmar
Väljer jag själv




Fri vers av Cathrin M
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-20 18:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så fin med ett starkt slut som känns så meningsfullt. Håller med Marita nedan, ett fint självporträtt. Drömmar behöver vi sannerligen.
2022-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om ditt självporträtt.
Drömmar är en drivkraft som håller oss levande.
2022-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Cathrin M
Cathrin M