Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blå ansiktet


Det ligger någon och sover på stranden.
ensam, ansiktet
är alldeles blå och lent.
Vitt skum har sköljt upp från havet och lagt sig
om hennes skulderblad och runnit nedför hennes venuslinje. Ögonlocken är stängda,
men man ser att ögonloben rör sig bakom.
Hon drömmer om ett land som
ej finns mer.
Där bortom, där på andra sidan som brinnande sol långsamt faller drömmer hon.
Hon drömmer hur hon flyger högt där ovan, flyger över havet och landar långt långt bort.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-09 00:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Venus födelse i ett land som inte längre finns... ödsligt och samtidigt ömsint.
2018-08-10

  AKT VIP
Ser bilden framför mig och vet inte om jag njuter eller förfäras.
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg