Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tillbakablickar tankar 29 april 2014

 

det känns som jag seglar med vinden

där jag står högt uppe på berget

 

det är då allt känns så långt borta

men ändå så nära

 

du sitter vid min sida min fyrfotavän

nyss jagade du iväg en skata

nu sitter du här bredvid mig

ser så oskyldig ut

 

nedanför sluttningen ser jag huset

där du en gång bodde

jag ser det tydligt

nu när all sly är borta

färgen är ändrad

då på den tiden var det gult

nu är det falurött med vita knutar

 

om jag måste välja väg

när jag går härifrån min utsiktsplats

så väljer jag den säkra vägen

den som inte går längs bergets kant

 

stigen är vältrampad och hård

att gå på

jag får ont i mina fötter

ser mig om

försöker hitta dit där mossan växer

så jag får trampa i den mjuka och

sköna mossan

mina fötter får vila från den hårda stigen

 

jag är framme vid ängen

där blommar ännu både smörblommor

och prästkragar

jag sätter mig ner i gräset

njuter av den ljumma luften

min underbara fyrfotavän

som inte viker från min sida

vi ser på citronfjärilen

dom flyger från blomma till blomma

 

en sällsam känsla möter mig

när jag reser på mig

för att gå vidare hemåt

dagen har börjat gå över i kväll

ser silhuetten framför mig

undrar vem det är

så plötsligt är den försvunnen

jag är framme vid parkeringen

där bilen väntar

på att jag ska ta mig hem

 

 

anits 29 april 2014

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-29 21:14



Bookmark and Share


    sajo
När jag läser texten känner jag som mystik och det känns som svaret ska komma på vem det är men inte....magiskt skrivet. Gillar detta mycket. Du får applåder och bokmärke för en bra text.
2014-05-03

  ResenärGenomLivet VIP
Fint berättat...
2014-05-01

  Michaela Dutius
Tack för att du tog oss med på din vandring - en fin upplevelse
2014-05-01

  Lars Hedlin
Magiskt fint!
2014-04-30

  Fem hjärtan VIP
Väldigt fin mystik!
2014-04-30

  Bibbi VIP
Tack för Din starka berättelse!
2014-04-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP