Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjernobyl








Bor någon här,
har någon frågat om löven ?
Fanns verkligen
dom människor som verkligen levde här,

och i så fall, vilka var dom ?
Det är som pyramider i sandöken,

Jag ska försöka förstå
och klättra upp och se
ifall jag kan se in.

Ser ingenting.
vinden omkring skickar en orolig virvel
som rör upp sinnena på nytt
det känns inte bra här

Pariserhjulet i dungen
står still. en båge av färglöshet
skapar ett förvrängt ansikte

Baracker vilka de
natthärbärgerade
ukrainska arbetarna bodde
i veckor i streck.

jag och min flickvän
minns hur nyheterna kablades ut.

Ett moln av radioaktivstrålning
var på väg över mellersta Sverige
och södra Norrland.

Det regnade den dagen
och vinden låg rakt över oss.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-30 00:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa jag älskar texter med budskap...och särskilt när författaren lyckas. Gillar.
2014-05-01

  Nanna X
ack vilken ödslig stämning... du skriver så det känns som om man var där
2014-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg