Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrskeppets bränningar och bakvatten






Det rör sej,
fladdrar, det är segel.

Maskinrum under höga vågor.

Aldrig har himlen legat så lågt
som denna kväll.

Jag sitter
med uppspärrade ögon,

invid fyrglasljusets oranga sken uppe i fyren i kväll

Där ute på sjön
där många dukat under,

där ute i havet
bland höghus och blänk.

Det flaschar ymnigt av neonlampans spel.

Fyrar känns så ensamma
och dit ut vågar ingen gå,

där faller döda kråkor.
De ligger i en jämn rad,
och skapar en helt annan bild
i våra ögon än vad dom egentligen är

de som förlorat sin kvällsvard,

där uppe på de bronsprydda klockstaplarna.
De med alldeles för oborstade vingar, dessa kråkor,

dessa skrän i natten.

Jag går ut på balkongen men där finns ingen sjö.

rakt nedanför bara ett mindre rymdskepp som lagt till
alltså ingenting nytt under himlen




Prosa av Lars Gullberg
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-10 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg