Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till oss som är


varför söker du döden människa?

den går ju redan vid din sida 
vill ge dig sina längtande trådar
efter förståelse av livet på vägen

varför söker du döden människa?

när undren växer i dina händer
trots smärtan i dina fotsteg
och ditt hjärtas sorger

varför söker du döden människa?

den bär bara slutet och inga drömmar
döden är för de döda och livet för oss som är





Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 380 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-05-04 10:55



Bookmark and Share


  axveronika
Vackert och känsligt
2014-05-06

  ULJO
KANONBRA SKRIVET
2014-05-06

  princess in the new world
Väldigt bra skrivet!
2014-05-06

  TrollTörnTrappan VIP
Ja! Det mesta handlar om vad vi fokuserar på...

Döden som påminnelse "den går ju redan vid din sida", men låta bli att stirra sig blind. Växa i de delar man trots allt växer...

Personligen föredrar jag ofta tänka "död" istället för "döden". Blir mer som ett slut bland många (födelser), snarare än det definitiva slutet.

2014-05-04

  Silverstripe
Att läsas om och om igen. Högt.
2014-05-04

  Ulf D VIP
Inte helt osökt kommer " Det sjunde inseglet", upp

andra raden är ypperlig!

Dina ord ställer frågor till oss som läser och uppmanar oss att se livet som det är och glädjas över detta och skingra den mörkare moln som alla ser i horisonten. Jag sällar mig mig till hyllningskören.
2014-05-04

  bittemi VIP
Tycker mycket om den här!
2014-05-04

  Katinka VIP
Skulle bli en underbar sångtext. Som Thåström fast med positivare mening..
2014-05-04

    ej medlem längre
Älskar texten.
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP