Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönt

Jag är grönt


kom närmare

jag är ett träd


kom ännu närmare

jag är ett grönt blad

på ett träd


ser du nu

du

är

ett grönt blad

på ett träd



Du

är jag

slagen blå

av fyra poliser


och vi har inte

riktigt bestämt oss

om vi ska döda dom


eller bara gråta

som små barn



De skar ut mitt hjärta

ensamt

ligger det kvar

I cellen


ingen hör hur det slår

som en knytnäve

mot dörren



om 2 minuter

blir det tyst


snart

spolar de av sörjan på golvet

och vi rinner bort


ut I havet

där vi hissar segel

I en stulen båt


Jag är en vit fågel

på väg hem

från en lång resa











































Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 170 gånger
Publicerad 2014-05-05 16:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minns du Libyens gamla flagga?
2014-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP