Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underkastelse

Men du kan ju inte bli fri

genom att underkasta dig Gud

det är en Paradox

det måste du väl ändå medge


paradox o paradox


om du vill få en drake att lyfta

hur går du då tillväga



Säger du åt helvete med vinden

jag kan själv få den att lyfta

den behöver ingen vind


Eller accepterar du vinden

Som Gud

eller slumpen

gett oss


och inser att med hjälp

av den

kan draken lyfta

och stiga mot skyn

medan hjärtat

får en känsla av befrielse


om du kallar det

en paradox

så visst


Och du gör som du vill

och jag med

men om jag vill få en drake

att lyfta mot en blå himmel

så gör jag det genom att underkasta mig

Gud

och utnyttja vinden som han skapat

för jag tror inte på slumpen

det finns alldeles för många av dem

för det


men som sagt

om du vill göra på ett annat sätt

som att till exempel

vägra att underkasta dig Gud

och vinden

och ensam

få den att lyfta som en fågel fri

med hjälp av slumpen


utan vare sig Gud

eller vinden

till din hjälp


så gör det du

det står dig fritt










Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-09 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP