Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

larvfötter





vad
sveper in
med vinande slag


björkarna lindar om
mantlar skirgröna

sluter ögon i skälvande
nalkan


skopor gnager marker


käftar av sarg

river



marken gnyr


kråkor flyger lågt

bryter stavarnas kontroll



skogen kvider
ur djupa sår


revor gjorda av larvfötter
larvfötter ej komna ur fjärilsljus


komna av stålskodda fötter
av osande kroppar
kallade maskiner



maskiner utan
hjärttankar


målet är vinning
de hör ej skogens kamp

skogens
nukamp


träden fäller bladen
fåglar hackar i sank




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-13 17:04



Bookmark and Share


    Mia Sedvall
Fin skildring av vår vackra natur, tack!
2014-05-14

  Anya VIP
Din text får mig att tänka på urskogen jag besökte igår. så tragiskt att vi skövlar skogarna som vi gör. Ett stort reportage om detta i DN för något år sedan. Sverige är ett av de länder med mest kallhyggen och mest skövlingar. Det tror man inte. Tack för din hyllning.
2014-05-14

  Nolltillhundra
Mycket vackert du beskriver naturen <3 :)
2014-05-14

    ej medlem längre
Underbar hyllning till naturen som skövlas av maskiner,tack för denna Lena!!!
2014-05-14

  Lars Hedlin
Förnimmer styrka trots allt!
2014-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser