Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånat foto


Middagsproblem

 

åter igen kom frågan

vad ska jag äta till

middag

 

fisk och spenat

det kändes bra

älskar fisk av alla slag

spenat med lite pepparrot i

är inte dumt det heller

 

för mig är en sådan måltid fest

det var då jag mindes

att jag kvällen innan

lovat mig själv en soppa

 

soppa blev det

mycket gul lök och lite purjolök

som fick fräsa i olivolja en stund

innan ett par morötter

och några potatisar kom i

 

så i med buljong och kryddor

några pressade vitlökskryddor

soppan får puttra en halvtimme

 

det doftade så gott

smakade ännu bättre

en hemlagad soppa är allt

mycket bättre än någon burk

eller pulversoppa

i hela världen

 

 

anits 13 maj 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-14 11:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Kreativitet och skaparglädje. Det är det inte alla som har. Verkligen något att vara tacksam över att man begåvats med. Grattis till diktarjaget.
2014-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Absolut.
Hemlagat är helylle.
2014-05-15

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, vad det låter gott...
2014-05-14

  Fem hjärtan VIP
Låter gott!
2014-05-14

  ULJO
Låter och ser gott ut
2014-05-14

    ej medlem längre
Fint Stina, va härligt med en enkel soppa...
2014-05-14

  Lars Hedlin
:) bra där!
2014-05-14

  Bibbi VIP
Mums gott låter det.
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP