Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-, 0, kanske +


Åter, grå...

Hur kunde de bli så,
Att livet så fort förbi gå.

Man hade drömmar å mål som ung,
Kände inga hinder, man var kung!!

Sen kom livets motgångar och allvar,
De som vi får i olika dos alla och envar.

Tanken på att slippa leva i ensamhet,
Ja, en bättre hälft du vet...

Men så jag sjuk blev,
Cancer eventuella barn avskrev.

När livet så gått ännu några år,
Upplevelser från barndomen sätter sina spår.

Livet havererar,
Depression levererar.

Den lilla skärva av hopp,
Som gör att jag ännu lever i en kropp.

Dör mer för var dag,
Hoppet låga är flämtande svag.

Drömmen om avsluta studier på högskola,
Där kurskamrater klara sen länge, jobbar å är coola

Även om viljan finns räcker inte kroppen till,
Till att prioritera de man vill.

Söker den lätta vägen till kraftens liv,
Blir endast på livsvägen stora återkliv.

Vart finna motivation,
Hitta de kämpandes ljuva ton.

Låta drömmar åter få fäste i livet,
Från alla döda drömmar ta klivet.

Lämna den smärta som döende drömmar ger,
Resa sig å se, att de fina nya, fräscha å fler.

Tänk att känna hoppet åter gro,
Att på en framtid åter få tro.

Framtid med nära vänner för livet,
Där delad smärta, i vänskap är givet.

Ett sådant hopp att gro jag nu ej tillåter,
Det blir bara sårat, gör ont och jag gråter.




Bunden vers (Rim) av Gram
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-14 16:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina texter visar ett känslosamt djup
och mellan raderna läser jag förtvivlan över hur livet blivit.
Men ge inte upp! Fortsätt få ut tankar och sorg
genom ditt skrivande! Även om det kan vara svårt att ta till sig, är ditt liv ditt, och bara ditt. Leta vart glädjen har gömt sig, vad som kan glädja dig, och livet kommer dig åter. Och visa dig själv respekt genom att vara tålmodig i den process du är inne i. Det är bara en process med en början och ett slut, när du tagit dig igenom den kommer du att förstå varför just du hamnade där. *Kram*
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Gram