Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet sakta går, med sorg i sina spår.

Sorg över livet,
Blir ofta mig givet.

Sorg över så få vänner,
Att så få mig egentligen känner.

Men sjuk som jag är,
Blir man inte så frimodig där.

Nu är min sjukdom inte av synligt slag,
Utan i psyket som jag stundtals är svag.

Man vill så mycket men kroppen saknar kraft,
Saknar den kraften jag tidigare haft.

Känner sorg över allt oförstånd jag bär,
Så ofta beslutar jag, det som dåligt för mig är.

För generationen före jag även känner sorg,
gör mig inlåst i dess slutna borg.

Man varken kommer in eller ut,
Undrar hur de kommer gå till slut.









Bunden vers (Rim) av Gram
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-30 14:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Psykisk sjukdom kan vara lika smärtsam som en fysisk men med psykisk sjukdom följer ofta också existensiella funderingar och att självförtroendet får sig en törn. Vi tilldelas olika livsvägar och just din har blivit psykisk sjukdom. Vad är det meningen att du skall lära dig under denna livsväg? Är det att acceptera den du är? Jag förstod att du skulle vilja avsluta dina högskolestudier och det kan vara fullt möjligt, men om du känner av psykisk sjukdom, och jag tror mig utläsa depression i dina texter, är du mest hjälpt av att göra något praktiskt, röra på dig och att vistas mycket utei sol och friskluft.
Jag har själv en sjukdomsbild, om än annan än din, och jag har under mina år som sjuk mött så många själar som farit illa. Bland det viktigasteman kan göra i en kärlekens handling riktad mot sig själv, är att våga berätta och att våga be andra om hjälp. Ensam är inte stark, det är bara så vi blivit fostrade. Och det händer något speciellt med en då man vågar ställa sig upp och för andra berätta hur man mår. Då börjar läkningsprocessen och vägen till ett bättre liv. Om du inte vågar ta detta steg, börja träna genom att berätta för träden i skogen, genom det skrivna ordet och om du har tillgång till det, berätta för ett djur. Sätt dig ned och skriv om ditt liv, vad som hänt, vad som fattas dig, vad du känner och tänker. Skriv och berätta här på poeter. Var öppen och stolt över vem du är. Det kommer att ordna sig.
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Gram