Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarhuset

Allt

var skrivet I vår bok


Kapitel

efter kapitel

med lidande

och död


kaoset var vår vardag

så som det skulle vara

och som vi vande oss vid


våra liv

var en akutmottagning

där de skadade kom in

hela tiden

och vi jobbade dygnet runt


sorgen

fanns det ingen tid till

och vi fick gräva en stor grop

att lägga de döda i



Men mellan raderna

läste vi ändå;

ge inte upp

ännu

är Boken inte slut



ibland

fick vi en liten paus



och vi drömde om en säng

bäddad med lakan

som doftade lavendel

där vi kunde vila ut


ett sommarhus

med öppna fönster

där kärleken

var en varm vind

från havet


kanske

vi till och med

kunde få tillåtelse

att gråta


Så vi vände blad

efter blad

år in

år ut


och hoppades ändå

på ett lyckligt slut


Att en dag

få komma till sista raden

och lägga boken ifrån oss













Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2014-05-14 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP