Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2014


mellan hägg och syrén i Ålem





mellan hägg och syrén
en tid då allt som borde
inte alltid händer
men det mesta av det som händer
borde hända just då
en tid då
Öland färgas blålila av orkidéer
en tid då knoppar brister
kläderna på kroppen krymper
glädjen strör risgryn över kyrktrappor
brudsängar invigs
mellan hägg och syrén
blommar det sällsynta och fridlysta
även i Ålem blommar det
drömmar
den blomma jag fann
var både sällsynt och fridlyst
och fylld till bredden var den
av drömmar
den var bortglömd och ensam
en emaljerad mugg i plåt
från Österbybruk hade den färdats
med sina drömmar och sitt lugn
varför stannade den här?
ett anspråkslöst dike i Ålem
undanträngd och drömmande
kanske lät den det hända
jo, så var det nog
muggen med ett så anrikt förflutet
blommade ut
visade sig
lät det hända
mellan hägg och syrén
i Ålem




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-18 09:36



Bookmark and Share


  Li-Lo
Oskuldens tid är förbi. Tack
2014-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP