Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I glappet

Jag suger sav ur stunder
Söker sanning och essens i nu
Jag lockar fram det där
som jag vill ha
det där som jag behöver
Ibland en glimt i orden
I dansen och musiken
Men mest i glappet
Just där i skarven
Bortom allt det självklara
och uppenbara
I sprickorna och skarvarna
Där finns det där som inte syns
Förrän man tittar riktigt noga

I glappet du och jag
Utanför och bortanför
Ett hål i tiden
Ett rum för oss
En hemlighet för två
Vi byter ord och bygger broar
Eller bränner vi?

Köttet pockar
Köttet lockar
Köttet vill
Dunka mig du
Dunka mig nu
Köttet kräver sitt
Och nu

Låt mig se dig
Kom nu snart och ge mig
För tiden rinner fort
Och livet är ett andetag




Fri vers av Louise Sparring
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-18 18:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint skaldat!
2014-06-23

  Lärling
Mycket fint!
2014-05-24

    Askanden
Märgfullt.
2014-05-24

  Yeppis
Det finns ett stort djup i texten
Bra skriven
2014-05-19

  Nasruddin
Wow Louise, ett riktigt litet mästerverk. Fan vad du är bra! Gillar iden att locka fram något svårfångat eller undanflytande som man behöver, som inte syns... Och om man sen bygger broar eller bränner dem tål verkligen att tänka på.
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring