Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nådatid augusti

Här är stilla, bara bruset från bilarna på vägen nedanför
och asplöven som skälver och viskar i vinden
Gråstensmuren tronar drottninglik över landskapet,
uråldrig som de gamla träden vid dess sida
Alla som passerade förbi här såg den
Och nu idag vi, med rosor i händerna

Nerför slänten, kannan fylld med vatten
Det skvimpar och skvätter över kanten
Kaskader av pärlande glitter och
blöta fläckar på gången. Vi lämnar spår.
Vi har blommor och en vas.
Det är din födelsedag.

I gräset vid sidan av graven, en liten viol
Obekymrad om sin oansenliga gestalt
tar den plats och strålar
Ett gult utropstecken i det gröna




Fri vers av Louise Sparring
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-22 14:44



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
instämmer med Gustavsson
2021-08-22

  Larz Gustafsson VIP
Obekymrad om sin oansenliga gestalt
tar den plats och strålar

Helt underbart!
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring