Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pärlmåne



säg
varför skriver du så

där


säg

varför använder du ett äldrespråk
åldersspråk
ålderdomlighet

ja var
för
an
vänder
jag

och

varför använder du ej förkortningar i skrift
jag använder sällan förkortningar ty
vi förkortar så mycket annat i livet eller förlänger
orden har en innebörd vilken ger
skapar skönhet, helhet
en målerisk rörelse
hur kan den rörelsen leva då den bryts
är det svar till din fråga, det är mitt svar i din fråga


månen
en pärla


doppar tårna i havet


kvinnan
vid stranden

viskar


bär mig in i havsvinden


moder måne
stryker lätt

över hennes ögon

du är i den
i den du är


kvinnan andas fri
i gryningen synes hon segla

ut ur hamnen



så bär vi många namn

hon sätter sig
vid

elden


namnen många
dansar

i
elden

tag detta namn
ett i mångfaldens bladregn


hon hör
förtäljer öarnas saga
hur de landade i havet



det är nu du lyfter handen
tager egot i handen samt viskar mjukt


kom låt oss lyssna till hjärteldens sånger



regnen
fattar händer


mitt i ängen


lyfter
ringen


sänker
sakta händer
ringen


dimman
lyfter

hennes rörelser


hon sveper in oss
i dimvävan


häggen släpper blomblad
andas snö


förgätmigej
sträcker ansikte in i vind



till barnet säger gammelmor

kom låt mig
visa dig
det jag fann


letade gjorde jag ej


det bruket har
vi
ej


det kom till mig


vatten giver toner i glas
vattenorgel


så gör ljus

jag bad ljuset in i dessa glas


kom lått oss lyssna till
ljudvågorna




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 153 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-20 19:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Droppar pärlor i själen varmt!
2014-05-21

    ej medlem längre

Andmäktigt vacker ...
2014-05-21

  novemberly
återigen, mycket, mycket vackert
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser