Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På genomresa


Lyckan

ser inte alltid ut

som man trodde

att den skulle se ut


och I vilket fall som helst

är den kort


som ett möte

med en bil

på en landsväg I småland

I slutet av Augusti



Där är den


nu är den bakom dig



du spänner fast packningen

nyckeln I tändningslåset

oljelampan

startmotorn

nu är du iväg

på väg ut ur staden


allt

är planerat I minsta detalj

lyckan väntar I sävsjö


sorgen

finns inte med på kartan


ändå är det den

som fördröjer

och tvingar dig kvar

I Jönköping


och det är där

och inte I Sävsjö

den visar sig


om

du noterar den

blir den ett minne

under resten av resan


eller


kör du bara förbi

för det måste följa din vilja


och människan bestämmer ju själv

över sitt öde



Var som en främling

på genomresa

I detta livet

sa Profeten


Ditt hemlighetsfulla leende

när vi körde över Langebro

en söndagseftermiddag


säg alltid Alhamdu Lillah

oavsett vad som händer oss


sedan var du borta


men jorden snurrade som vanligt

som om ingenting hade hänt



Väg 28

Ligger bakom en suv

växlar ner till tvåan



när vi kommer ut ur nästa kurva

kanske



några regndroppar på visiret


I Vetlanda

måste jag tanka





















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-21 04:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivit.
Sorgerna gör att vi stannar för att senare
leta på kartan efter bästa vägen på resten av resan.
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP