Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mästare 2




mästare

förtälj mig

livets
svårigheter





han tager handen min



se

alla dessa staket
alla hinder

ni tager hopp
över




mästarminne


du
vilken bär alla hjärtans minnen


du vilken vårdar
bladen

linjerna


de sensibla åarnas porlandestämma


du vilken tänder
de falnande
lågorna


av nåd är du sann




mästarminne


behöver vi hemligheter
och av vilken orsak

säg
är det icke vackert


att låta huden rinna av

mästare

jag ser detta vita ljus
ser märgen


ser hur huden rinner av


och

den skimrande
skönhet

detta ljus
skänker



behöver vi hemligheter
och

av vilken orsak tillverkas hemligheter

är hemligheten
det knoppen håller i handen


handen är
en knopp
handen är
en sluten mussla

sakta, saktalugnt öppnas handen



magi är
skönhetens rörelse


lyssna

hör




trädverken
skapar symfonier
min sköna



fåglar stämmer in
sfärernas harmonier höres flöda
i markerna



vandraren lutad till stammen lyssnar




gräset
min sköna



andas
blå


skirblå himlar


därför
min sköna


betar hjordarna lugn







vilka
är molnen


det vet du min sköna




är det med svårigheter





Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-23 22:25



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Så vackert skrivet. Annorlunda. ..lekfullt. ..vördnadsfullt... :-)
2014-06-02

  Lars Hedlin
NAMASTE!
2014-05-27

    Om
mm... :)
2014-05-24

    ej medlem längre
finstämt!
2014-05-24

    ej medlem längre
Musikalisk och vacker text

2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser