Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar en söndag i maj

 

så kom regnet och blåsten

det drog kallt

jag stängde altandörren

såg ut i regnet

ett stilla vårregn

som blev allt stridare

till slut vräkte det ner

avloppsbrunnen

han inte med

att ta emot allt vatten som kom

 

jag såg på termometern hur värmen

sakta gick ner från mer än tjugograder

till slut var det bara åtta grader varmt

det kändes riktigt kyligt

när jag öppnade dörren

för att få in lite syre

det blev så kvavt

så jag trodde åskan skulle komma tillbaka

 

lika plötsligt som regnet kom

lika fort slutade det

vattenpölarna låg kvar några timmar

innan dom försvann

det är ännu alldeles gult av det pollen

regnet tog med sig

 

det var soligt och fint i morse

nu är det mulet

blåser kalla vindar

i den tiogradiga luften

snart är det juni

sommaren är snart här

vi får hoppas den kommer med

sol och värme

 

 

anits 27 maj 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-27 12:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...bra och hoppfullt slut...
2014-05-29

  Larz Gustafsson VIP
Blåsten och kylan är ett gissel.
Nästa vecka ska det tydligen bli varmare.
2014-05-27

    ej medlem längre
Fint berättat å fint att följa!
2014-05-27

  Lars Hedlin
JA som vädret växlar så växlar också livet ibland!
2014-05-27

  Bibbi VIP
Ja, väl växlar det för mig på livets stråt.
2014-05-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP