Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minn mig mitt minne



hon svarade mig


du frågar

huru vinden är en vindvagga
moln i vindvaggans hand
kom. vagga mina sinnen
vik varsamt upp
det vikta
bladet

minn mig mitt minns

kupa dina händer
runt min panna
kyss mina
ögon
rena

så s
er du

molnen
tanken tänker
hur kan vinden vara en vagga

molnen säras lätt
vinden flätar med ens
fingrar samman
är . just en
vindvagga

molnen. molnfruarna
sträcker händer
lyfter dig in i
vaggan

vaggan är fäst i hasselns
vidkrona

dina minnen vattnade dess rot
dina minnen reste dess stam

detta är ditt viljeträd
bladen i vårgryning
vårens gryning
vikes sakta
upp
ut

i ljusberörelse. i värmeberörelse

så. är dina minnen
synliggjorda
frukterna
är

ädelstenar
kastade in i
vindens händer

kastade i kärlek
ej bort



lyssna till

stenfåglarna
vilka lyfter ur kronan
landade i markhägn

dessa minns
det du viskar

minn mig mitt minns

och jag är
en vindmoder

vind vindvagga moln är du
i vindvaggans älskande hand




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 103 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-30 18:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Den här är vacker!
2014-05-31

  poetryGirl
som alltid så vackert
2014-05-31

    Mia Sedvall
Som mjukaste vävnad lindar
jag denna i mitt sinne.. Fin
2014-05-31

    Om
Wov...så fin.
2014-05-31

    ej medlem längre
Gillar denna,en fin melodi och jämn fin rytm!
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser