Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

diamantöga





en gång
bar jag en medaljong




medaljongen
var

tom



jag ville ej stänga inne


den bär ett diamantöga





är de bortvändande
de hemvändande




hit
kommer de ej

för att stanna



hit kommer de för att gå




så ofta undrar jag

vad

är det
de ser



är bortvandrande
ett återvändande
i framåtvandrande





bröden
tillredda i ömhet


kolnar
i eldens övergivna



hon slogs ur liv



hågen brast
i väggarnas låsta





månen täcker sitt ansikte

med händer
smidda

ur silver



hon gråter
begråter



nattens segel är
revade

rivna
i stycken




kärlek är handens lyssnan ögonens insegel
knyt upp de röda sidenbanden runt ordboxen




livsregnen
är


tårar



säg ej

enkom

lidande



säg
lycka


tröttheten är slocknad
lycka



glasen bär
stjärninsignier



vila i lyktans
bädd



iakttag
beundra
förundras




glaset skymmer
i aftonglöden


klarnar
i

gryningshymnen



kärlek är handens lyssnan ögonens insegel
knyt upp de röda sidenbanden runt ordboxen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-30 18:29



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Gör ett rede av ordtrygghet
och bildförtröstan
och tröttheten
blir kanske slocknad lycka
Ska försöka :)
2014-06-01

  Lars Hedlin
Glimmande vackert
2014-05-31

  Katinka VIP
så vackert om att se inåt, längtan. Din dikt är en uppmaning.
2014-05-30

    ej medlem längre
älskar de två sista raderna.
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser