Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

närvarosaga




vem
plöjde fälten
i vågor av liv



vem
steg in i vågen




det gjorde jag säger sälen
glänsande



på klippornas
havsrörelse



se fältens rörelser i vinden




stenen
i kvinnans hand




är ett ägg format av
rosenmjöl




hon malde upplevelsen
i hjärtkvarnen




hämtade


vatten ur regn




lade ägget i palmblad


stenen i hennes hand
är vitt




kom vind

kom
vagga


bergens sluttningar



floden
klättrar uppför



med mjuka tassar




herden vallar molnen




spilåpipa
sänder
signaler



till bonaden
hon med flinka fingrar



målar
trådlös i skönhet





svaren
älskade




är många



frågorna kom ej vandrandes
med sigillstaven



manteln slöts allt tätare om


mantelrörelsen




frågorna
ligger i svarseldsglöd


de bränner hennes fotblad



och hon ler
visshet av kolens närvarosaga






Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 161 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-31 19:29



Bookmark and Share


  byggpoeten
härligt skrivet:)
2014-05-31

    ej medlem längre
Underbar!
2014-05-31

  Johan Strömstedt
Så fint skrivet, berörd!
2014-05-31

  Lars Hedlin
Bringar ljus till livet och hjärtat!
2014-05-31

  aol
En dikt som tog tag i en bravo och så berörande
2014-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser