Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minne från femtiotalet


Körsbärsmorgon

Det var en sommar i Jordberga,
kanske den allra första.
Min far, folkskollärare
med trädgården som hobby,
rensade ut i den
förvildade lärarträdgården
en tidig morgon.

Det var i juli
och ljuvligt att vakna.
Min far hade just fällt
ett gammalt risigt körsbärsträd
och när jag öppnade mina ögon
den morgonen låg en gren från trädet
full med röda bär
bredvid mig på huvudkudden.

Det var en sommar...




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-02 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP