Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högmod leder till förfall

 

 

Klä av dig den mantel du bär

kom ner på jorden

var dig själv.

 

Istället för den skepnad

jag ser nu.

 

Sitter någon för länge

på sina höga hästar

ramlar man någon gång ner.

 

Så stig ner självmant 

och bli en av oss.

 

Att klä sig i mantel

och sitta på höga hästar.

Kan i längden bli ganska ensamt

och inte ge något.

 

Kom till bords

i vänners goda lag.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-03 23:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det kan vara bättre att ta sitt förnuft tillfånga, som man säger...
att ha goda vänner är en stor ynnest...
2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP