Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det svåraste ordet




ett enda ord
så litet, men ändå så svårt
att uttala, få det sagt
kan göra så mycket
kan förändra hela din tillvaro
kan göra livet lättare

människor går genom livet
stolta och knycker på nacken
stannar sällan upp och ser sig omkring
nej, framåt med raska steg in i framtiden
inte en tanke på vad som sker omkring
inte en tanke på hur de behandlar andra

vi balanserar alla på denna sköra tråd som kallas livet
där vi ena stunden är existerande varelser
i nästa stund icke existerande kroppar
om framtiden kan man sia, men inte förutse
om morgondagen vet vi inget
det oförutsedda kan vi inte förhindra
döden vill vi helst slippa prata om, och tänka på

varför är det så svårt att då säga detta ord
när något brister i komunikationen
när osämjan råder
när inte ens kärleken kan förena
utan att det det blir gräl
så mycket sorg och smärta som människor går igenom
när det bara behövs ett enda ord
för att ställa allt tillrätta

det lilla stora ordet


förlåt...


att förlåta och bli förlåten kan göra underverk




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-08 17:22



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Kloka ord!
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP