Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrliv

 

 

att dra sitt strå till stacken

är myrans eviga jobb

att bygga ett säkert hem

ju större desto bättre

 

i stacken finns drottningen

under henne lyder arbetarna

hon ligger där och myser

uppvaktad av undersåtarna

 

hon är en äggkläckningsmaskin

fyller kammaren med tusende ägg

nya generationer fyller på

blir nya arbetare till stacken

 

stacken växer med tiden

blir en riktig bastion

står där lutad mot ståtlig gran

ett extra skydd mot regn och storm

 

som myror rusar människor omkrimg

stressar mellan jobb och hem

lämnar och hämtar barn

ett annat myller av myrliv 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-05-04 10:53



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja det är ju synd om myrstackarna.
2024-05-12

  Sparvögat VIP
Fint tecknat om myrornas kamp
för överlevnad ~
Såsom människornas…
2024-05-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra liknelse här, ja vi stretar på, drar våra strån till samhällets stack.
2024-05-06

  Susen VIP
Fin liknelse med människans och myrans idoga kamp för överlevnad
2024-05-05

  överlevaren VIP
Ett myrliv, så de stretar för att bygga bo och behaga drottningen…
2024-05-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
men ni kvinnor bör få trona som de drottningar ni är, vi som era arbetande slavar
2024-05-04

  Kungskobran VIP
Drottningen lever i en riktig kvinnofälla
2024-05-04

  BenGust VIP
Myriader myrarbetare går till fabriken och gör sin dag. Tacksamma över sitt värv.

2024-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP