Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ta sitt ansvar



Om en order är uppenbart ofrisk

Vägra order och ta konsekvensen

Då kommer inte oskyldiga dö

I framtiden!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Carl Mikael Fäldt
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-06-09 05:15



Bookmark and Share


  Magica VIP
Kände jag vill förtydliga min förra kommentar: Ibland måste man våga vägra och ta ställning för/emot något.
2014-06-14

  Magica VIP
Mycket tankvärd. Ibland måste man våga!
2014-06-14

  Peter Stjerngrim VIP
Utan skyddsnät för att kunna vägra order måste vi alla och envar
vara mer än de människor vi av naturen är ...
- Tror inte riktigt det fungerar så där ...
Att förlora sin inkomst och få betalningsanmärkningar och sen även sin bostad då man ej har råd att betala hyran för att man vägrar att följa en order som inte är ok ...
... kanske är värt att högakta och respektera som idealist - men hur blir det för dem som är beroende av att du har råd att finnas och försörja dem?

- I sak anser jag och lär så också mina barn att man inte någonsin ska gå med på att följa en order bara för att den kommer från någon med högre maktposition eller som man är beroende av av annan anledning ...
Inte utan att man först tänkt igenom om ordern är rimlig och verkligen bör utföras eller ej ...

Tycker man inte att den är det
ska man för att utföra den
först utkräva godtagbar förklaring och skäl till varför den ska utföras
samt att ansvaret ligger på den som tvingar en att utföra den ...

Men teori och praktik
är inte riktigt samkoordinerade alla gånger ...
För att få till en verklig förändring vad avser ansvarstagande
måste vi börja med oss själva och se till att våra barn får det självklara i ansvarstagandet i sig redan med modersmjölken ...

Men också krävs att deklarationen om de Mänskliga rättigheterna börjar läras ut tillsammans med den andra halvan av deklarationstexten om de Mänskliga skyldigheterna ...

Ty enligt den ursprungliga deklarationen som antogs 1947 i Rom, så anges att varje mänsklig rättighet har minst en eller flera motsvarande mänsklig skyldigheter
och att dessa är inbördes oskiljaktigt beroende av varandra ...

När hörde du själv senast de mänskliga skyldigheterna nämnas vare sig för sig eller enligt ovan?
2014-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt