Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad. Publicerad första gången 2012/12/9


Citrusprästens sorg


Drunknad men inte död, ligger Citrusprästen omgiven av cigarrökens sällsamma dimma i en flygande hängmatta citerandes Paul Anderson. I timmar flyter limoncellon och dikterna likt floder genom hans strupe. När jag tror att han äntligen somnat lägger jag försiktigt ett täcke över honom, men ett mumlande fångar mig och i natten blir jag stående, lyssnande till ett elegi över en förlorad kaskelott. Och hans ord får mitt hjärta. Att brista. 

 

 




Prosa av AgnesP
Läst 136 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-06-09 20:28



Bookmark and Share


  Nanna X
åh, säger jag också, vilken snubbe va! så storslaget och ändå så tidligt en del av din litterära värld. jag har säkert jämfört dig med Tove Jansson förut men nu blev det väldigt tydligt...
2014-06-10

  kerstin skriver VIP
åh
2014-06-09
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP