Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag blir sparkad

Maskros, bara namnet inger respekt

Halva dess namn har jag fått från moder ros

Den andra halvan från trädgårdens mullgörare

Blir jag avsparkad kryper jag ner likt en gul liten sol

samlar mig och skjuter upp en ny sol

med tusen sinom tusen små fallskärmar

För någonstans i min envisa rot

har jag hundra nya fallskärmar

och hundra och hundra igen

att blåsa över mänskligheten!




Övriga genrer (Kåseri) av Connie
Läst 116 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-06-10 10:19



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Härlig symbolik Connie:-). Så bra skrivet.
2014-06-10

    ej medlem längre
Tycker om denna lilla text. Den ger en bild av styrka.
2014-06-10

  Lars Hedlin
Bra där gäller att ha bra fallskärm!
2014-06-10

    ej medlem längre
Har man fallskärm så klarar man sig.
2014-06-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om viljan att fortsätta trots motgångar.
2014-06-10

  Daniel_78 VIP
Fallskärmar för mänskligheten - det gillar jag. Jag håller med att maskrosen känns som en livräddare.
2014-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie